joi, 15 aprilie 2010

Prezentare

Moto: „Scoala cea mai buna e aceea in care vezi alaturi de tine suflete care-ti sunt ca fratii si surorile.”
Grupul Şcolar Agricol Fundulea - un liceu cu tradiţie in zona Bărăganului - isi desfasoara neîntrerupt activitatea din anul 1963, când si-a deschis porţile pe langa cel mai mare institut de cercetări agricole din tara.
Pe parcursul anilor, liceul s-a adaptat nevoilor de pe piaţa muncii si nevoilor comunitatii locale,a ţinut pasul cu dezvoltarea economico-sociala a societatii romaneşti, pregătind elevi in meserii ca : agronom, zootehnist, veterinar, horticultor, agent protecţia plantelor, contabil si informatician.
Suntem o şcoala a prieteniei, preocupata de asigurarea unui climat de linişte, echilibru, siguranţa, o şcoala in care poate, intri cu sfiala, dar iesi zâmbind si încrezător.
Şcoala respira, de fapt, spiritul corpului didactic care-si desfasoara activitatea aici.
Profesori dedicati care stiu sa-si convinga elevii ca invatatul nu este o obligatie, un furt de libertate, ci o provocare, o cheie catre adevarata libertate pe care doar astfel o poti cunoaste.
Un corp didactic tanar, talentat, pasionat, unde experienţa si entuziasmul se îmbina intr-un mod care conturează drumul sigur către reuşita, performanta.
Suntem o şcoala care răspunde nevoilor de informare si formare a elevilor in aceeaşi măsura.
Exista o preocupare reala pentru modelarea spirituala si a caracterelor elevilor, a stimulării potenţialului creativ, a intuiţiei si imaginaţiei copilului, a dezvoltării spiritului de echipă, loialitate şi fair play atȃt in activităţi didactice, dar şi în cadrul activităţilor extraşcolare.
Ne mȃndrim cu o vastă activitate extraşcolară – convinşi de valenţele educative ale acesteia:
- participări la spectacole de teatru, expoziţii şi vizite la muzee, tȃrguri de carte, excursii în ţară
- organizarea Balului bobocilor, a Sărbătorii Majoratului, A Zilei Adolescentului care a devenit Ziua Scolii însemn al spiritului tanar,creativ care ne caracterizează
- organizare cenaclului literar „Mircea Nedelciu”
- participarea la Concursul national de literatura „Mircea Nedelciu”, in colaborare cu Radio România actualitati in cadrul Târgului de carte „Gaudeamus”
- participarea la concursuri interdisciplinare
- Calendarul evenimentelor – marcarea prin diferite actiuni a zilelor nationale si internationale
- activitati de educatie ecologica prin programul Eco-scoala: Proiectul „Deseurile – o amenintare pentru toti”, „Pentru o scoala vedrde”
- activitati de prevenire a consumului de alcool si tutun: Proiectul „Azi incercam, ,maine platim”
- Azi, la liceu, maine, la volan!- proiect pentru formarea unei conduite responsabile in trafic
- Aleg sa fiu EU!- proiect de autocunoastere si formarea identitatii personale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu